Wednesday, May 2, 2012

DÜĞÜN MEVSİMİ / WEDDING SEASON

Nihayet Türkiye'de de düğün fotoğraflarını stüdyoda çektirmek tarihe karışıyor. Bundan böyle düğün gününüz; başından sonuna kadar her anıyla bir hikayeye dönüşüyor.Unutmayın: Saçınız bozulup gidecek, gelinliğinizi kaldıracaksınız ve bir daha giymeniz mümkün olmayacak, o gün yaşanan her an o çılgın koşturmacanın içinde kaybolup gidecek...Düğün gününüzü yıllarca unutulmaz kılacak tek şey ise fotoğraflarınız.

Finally 'studio wedding photos' are no longer ' trendy' in Turkey!From now on, your wedding day is a unique story with photos. Don't forget: Your lovely bridal hair will not stay forever, the beautiful wedding dress will be put in a wardrobe and you will not put that on again and all the important moments of that day will be forgotten in time...The only thing will remain and make your wedding 'unforgettable' are the photos. 





Eğer düğün gününzü ; 'düğün çekiminde yılların tecrübesine sahip' bir İtalyan'ın  fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmek istiyorsanız , lütfen elinizi çabuk tutun. En az bir ay önceden rezervasyonunuzu yaptırın.

IMAGO STUDIO: +90 312 481 1440.


If you want your wedding day to be 'unforgettable' ,from the eyes of an Italian photographer who has the years of experience in wedding photos, hurry up and reserve at least one month before!

IMAGO STUDIO: +90 312 481 1440.



Daha yüksek video kalitesi için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

Better Video quality

Monday, April 30, 2012

BEBEK ÇEKİMİ : MAYA

Geçtiğimiz hafta , doğumuna şahitlik etmediğimiz çok güzel bir kız bebeğin fotoğraflarını çektik.
Bebek çekimlerinin de her iş gibi bazı zorlukları var : Her şeyden önce modeliniz sizi pek anlamıyor.Anlamadığı gibi söz dinlemeye de niyetli değil.:) 

Last week, we took the photos of a baby girl . Like all the other jobs, taking photos of a baby is not that  easy at all. First of all, your model does not understand you. More over she is not so willing to obey your orders . :)






Çekimden önce , ebeveynlerle bir karara varmamız gerekti: Çekimi stüdyoda mı yoksa evde mi yapacaktık?
Her ne kadar  stüdyoda çekim yapmak hem ekipman açısından hem de yaratıcılık açısından  daha fazla imkan sunsa da; söz konusu olan  henüz 2 aylık bir bebekse, onun konforu ve güvenliği her şeyden önce gelmeli. Biz de bir süre düşündükten sonra, çekimi bebeğin kendi ortamında yani evde yapmanın daha uygun olacağına karar verdik.

Before we got  started , we had to take a decision with the parents: Where to shoot? At the studio or at home? Even though - considering the equipment and creativity oportunities- shooting at the studio seems to be a nice idea; we first have to think about the comfort and the security of  our model who is just 2 months old. So in the end we decided to make the shooting at their apartment.






Dünya Tatlısı modelimiz Maya' nın annesi ve babası , çekim öncesi bize evleriyle ilgili bazı ipuçları verdiler. Ev konumu nedeniyle akşam üzeri çok hoş bir ışık alıyordu. Her ne kadar bu gün batımı ışığı çıplak gözle güzel de olsa, yaratabileceği problemi (over-exposure ,ışığın güçlü ,mekanın ise nispeten karanlık olması nedeniyle) göz önünde bulundurarak yanımızda ekstra bir ışık da götürdük.

Before the shooting day , the parents of our lovely model Maya, gave us some information about their apartment. The place was taking a wonderful light in the afternoon. Even though this sunset light may seem to be so nice ,considering the problem it may also cause(over exposure ) we brought one additional light with us.





Çekim oldukça rahat, eğlenceli ve neşeli geçti. Maya 2 aylık bir bebekten beklenmeyecek bir performans gösterdi. Amacımız; bu yeni bebeği evinde, annesi ve babasıyla ve tüm doğallığıyla çekebilmekti.Nitekim bunu da 2 saatlik bir sürede (sohbet dahil) başarmış olduk.

The shooting was  very joyful and comfortable. Maya's performance was amazing as we consider she's only 2 months. Our aim was to make a shooting very naturally of a new born, with parents at home and we succeeded on that.




Bu çekim için yanımızda bazı aksesuarlar da götürdük. Pek çoğunuz internette bebek fotoğraflarını görmüşsünüzdür. Gerçekten son derece sevimli kareler ve yaratıcı fikirlere rastlamak mümkün. Ama bazen insan bu çekim fikirlerinin bebeğin güvenliğini tehdit edip etmediğini soramadan edemiyor kendisine. Küçücük bir bebeği sentetik/yün karışımı bir başlığın içine sokmak ya da şık bir çuvalla bir yere asmak ne kadar güvenli ya da insaflı bilemiyorum. Bu nedenle biz doğal , şık ve modelimizin güvenliğini göz önüne alarak seçtiğimiz ürünler ve aksesuarlar kullandık.

We also used some accesories. You all see the nice pics and creative ideas on baby photograpy on the web i guess. But sometimes when i see, i really can't help myself thinking; if it's a good idea to stuff  a new born in a hat made of  synthetic/ wool  or stuff a baby in a 'classy'  jug bag and hang it over  a place! That's why we choosed to use natural and chic materials for the safety of our model.








Sevgili Maya' nın fotoğraflarını 'özel hayata duyduğumuz saygı' nedeniyle tabii ki buraya koymayacağız. Ama Maya'nın el yapımı kapı süsünün , ziyaretçi defterinin ve bebek şekerlerinin de çekimle ilgili size bazı fikirler vereceğinden eminiz.
Bu arada Maya' nın defterini ve kapı süslemesini Ayşe Pelin Gün tasarlamış.Gerçekten çok yaratıcı, doğal ve sevimli. Kendisine ulaşmak için bizimle irtibata geçebileceğinizi hatırlatmak istedik.

For  our respect of privacy we don't want to share the pics of lovely Maya on the blog. But photos of the hand - made door decoration , candies and the visitor's book may give you an idea about the shoot.
By the way the visitor's book, candies and the door decoration of Maya were designed and made by Ayşe Pelin Gün. They are all natural, hand- made and so cute.Feel comfortable to contact us if you are interested in these nice designs.